torsdag 27 maj 2010

ETT SÄKERT TIPS I KOKBOKSDJUNGELN


Idag orkar jag inte laga något framför spisen. Dessutom är diskhon belamrad med disk som inte utgör en särskilt inspirerande miljö för kulinariska äventyr. Spar mig till imorgon fredag.

Läsa om mat har jag dock alltid tid över för. Låt mig därför först få bjuda på ett tips på en kokbok som betytt mycket för mig med titeln Det franska lantköket författad av Elisabeth David (1913-1992).

Elisabeth David har med denna bok öppnat upp miljoner ögon för det franska köket, inte minst i Storbritannien där hon är en legend och pionjär bland kokboksförfattare. Hon var dessutom en av de första som introducerade det italienska köket i Storbritannien. En omistlig klassiker i kokboksfaunan med andra ord som kommer överleva det mesta i genren kokböcker.

Här kan man glömma allt vad porriga bilder på mat heter. Här är matnyttig information matnyttig och inget annat. Hittar du den nånstans var inte sen med att inhandla den genast. Inte helt omöjlig att finna i antikvariat. Tro mig, den kommer få en alldeles särskilt upphöjd plats i din kokbokshylla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar